Bilim, eğitim, sanat, spor ve teknolojiyi bir araya getiren BESST-İVAL’25 etkinliklerinin ikinci gününde Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemiz, hem geleceğin mühendislerine hem de diğer fakültelerdeki öğrencilerimize hitap eden etkinliklere imza attı.
Etkinlik programı, Şehit Aydın Çopur Konferans Salonu’nda yapılan “Siber Güvenlik ve Girişimcilik” konulu konferans ile başladı.
Authtake Firması Genel Müdürü Koray Yılmaz’ın konuşmacı olarak yer aldığı etkinlik, öğrencilere hem kariyer planlaması hem de girişimcilik alanında önemli bilgiler sundu. Siber güvenliğin günümüzdeki önemine dikkat çeken Koray Yılmaz bu alanda korunma yolları ve kariyer olanaklarına dair değerli bilgiler paylaştı. Rekabetin her alanda kaçınılmaz olduğunu belirten Yılmaz, öğrencilerin farklı sertifikalarla kendilerini geliştirmeleri gerektiğini ve sürekli değişen teknolojiye ayak uydurmak için araştırmacı olmalarının önemini vurguladı.
Konferans ile eş zamanlı düzenlenen Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğrencileri Bitirme Sergisi’nde, öğrencilerimiz bitirme projeleri aracılığıyla mühendislik alanındaki son yenilikleri ve disiplinler arası iş birliğine açık fikirleri katılımcılarla paylaştı. Diğer fakültelerden öğrencilerin güncel teknolojik gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamayı ve bilimsel merakı teşvik etmeyi amaçlayan etkinlik, fakülteler arası bilgi alışverişini artırmayı ve öğrenciler arasında ilham verici bir etkileşim ortamı oluşturmayı başardı.
Öğrencilerimizi mezuniyet sonrasına hazırlayan İş Hayatına Hazırlık Semineri, Şehit Aydın Topçu Konferans Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleştirildi. Seminerde, öğrencilerin iş hayatına hazırlanma sürecinde dikkat etmeleri gereken noktalar ele alındı.
Ankaref Strateji ve
Büyüme Direktörü Özgür Arda, Ankaref Genel Müdür Yardımcısı Neslihan Burkut
Kaplan ve AYA Kıdemli İşe Alım ve Eğitim Koordinatörü Elif Özgür; kariyer
planlaması, iş başvurusu ve mülakat teknikleri hakkında öğrencilerimizle bilgi
ve tecrübelerini paylaştı.
Kariyer semineri sonrasında öğrencilerimiz, Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsünde görev yapan Prof. Dr. Hatice Duran Yıldız’dan Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) ve temel parçacıklar dünyası hakkında detaylı bilgi alırken Prof. Dr. Mustafa Türk, tıbbi cihazlar alanındaki gelişmeleri ve bu alanda sunulan fırsatları geleceğin mühendislerine anlattı. Etkinlikte, teknolojik gelişmelerin tıbbi cihazların evrimini doğrudan etkilediği ve bu gelişmelerin sağlık sektöründe yeni bakış açılarına kapı araladığı vurgulandı.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri
Fakültemizin gün boyu süren etkinlikleri, Sinerji Savunma A.Ş. Kalite Müdürü
Aylin Yiğitel’in “Savunma Sanayi ve Kalite Kontrol” konulu konferansı ile sona
erdi.
Kalite, kalite kontrol süreci, savunma sanayisinde kalite anlayışı, uygulanan standartlar ve sertifikalar ile kalite kontrolün başarıya etkisi hakkında bilgi veren Aylin Yiğitel; öğrencilerimizle bilgi ve tecrübelerini de paylaştı.